آشنایی با انجمن سلامت و تغذیه سالم استان کرمانشاه

آشنایی با انجمن سلامت و تغذیه سالم استان کرمانشاه

توضیحاتی درخصوص فعالیت های انجمن تغذیه سالم استان کرمانشاه از زبان دکتر رضا تحویلیان، دبیر انجمن استان کرمانشاه

ماموریت انجمن

شورای راهبردی اصلاح سبک زندگی و تغذیه سالم در استان از سال ۱۴۰۱ تشکیل و شروع بکار نموده است و هدف اصلی از تشکیل مجمع و برنامه های اصلی آن آموزش در خصوص ایجاد تغذیه سالم و اصلاح سبک زندگی مردم در جامعه به منظور پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌هایی است که از دلایل اصلی مرگ و میر در کشور می باشند، از جمله بیماری های قلبی و عروقی، سرطان‌ها و …

لذا تغییر رفتار و نگرش جامعه و اصلاح سبک زندگی و حذف مصرف نابجای مواد غذایی ناسالم نیاز به آموزش و ایجاد یک جریان مناسب و مطالبه گری اصولی و ارتقای دانش در سطح جامعه دارد، به طوری که در نهایت منتج به تغییر رفتار و فعال شدن کنشگرهای دغدغه مند در جامعه و ایجاد یک جریان صحیح پیشرفت با همراهی و هدایت از جانب دولت و حاکمیت نظام در زمینه های کشاورزی، اقتصادی، صنعتی و اجتماعی گردد.

علوم مختلف طب سنتی ایرانی و طب مدرن در انجام آموزش و اجرای آن نقش به سزایی دارند که در ابن مجمع و شورای راهبردی از اساتید و صاحب‌نظران این علوم دعوت و استفاده شده است و با انتخاب گروه‌های هدف و آموزش مورد نیاز ایشان، گام های اساسی برای ایجاد یک جریان پیشرفت و مطالبه گر در سطح جامعه برداشته شده است.

ارتباط با مردم

مادران خانواده با توجه به اهمیت نقش ایشان در خانه و خانواده و مدارس، و ارتباط مستقیم آنها با سفره خانواده و آموزش کودکان و نوجوانان در مدارس و منازل،  بعنوان اولین گروه هدف آموزش، انتخاب شدند که با برگزاری جلسات هم اندیشی با مسئولین ارشد آموزش و پرورش و تهيه و تایید محتوا و مطالب مورد نیاز آموزش، از ایشان دعوت و دوره های آموزشی و جلسات کارگاهی مورد نیاز برگزار گردید که نکات مورد نیاز جهت حذف مصرف مواد غذایی نابجا، حذف غذای ناسالم از سفره و سبد غذایی خانواده آموزش داده شد و از ایشان بعنوان افراد خردمند و اندیشه ورز جامعه خواسته شده که با تشکیل حلقه های میانی در هر محله و شهر و سطح استان و آموزش صحیح و ایجاد مطالبه گری و ارتقای سطح دانش مردم و مخاطب، تلاش نمایند که اصلاح سبک غذایی و ترویج تغذیه سالم و اصلاح سبک زندگی را با ایجاد یک الگوی مناسب و با تغییر رفتار مناسب به یک مطالبه اجتماعی تبدیل نمایند.

گفتمان سازی

امروزه سلیقه و نگرش های سطحی در جامعه نسبت به مواد غذایی و تغذیه، نیازمند یک تغییر اساسی است و بایستی با آموزش های مداوم و مناسب این نگرش ها را تغییر داد، مثلا کیفیت و ارزش غذایی نان بعنوان قوت لایموت هر خانواده، کاملا تحت تاثیر رنگ آن قرار گرفته است و مردم بیش از آنکه به ارزش غذایی نان اشراف داشته باشند به رنگ نان توجه دارند و این در حالی است که اگر به ایشان خاصیت و ارزش های غذایی یک نان سالم و نان کامل آموزش داده شود، از کشاورز در تهیه گندم مناسب و سالم و سازمان غله در تولید آرد مناسب و غنی و در نهایت، مصرف کننده در تهیه و استفاده از نان با ارزش غذایی بالا، هر چند رنگ آن کمی کدر و تیره هم باشد بیشتر تلاش و کوشش خواهند داشت و از اینجا می توان به اصلاح سبک زندگی و اصلاح سبک غذایی ناسالم و ایجاد فرهنگ سازی و مطالبه گری به شکل صحیح در جامعه و در میان عموم مردم امیدوار شد.

هدف انجمن

هدف غایی این مجمع و شورای راهبردی، ترویج تغذیه سالم در استان کرمانشاه، ایجاد یک الگو و جریان پیشرفت با مساعدت و همراهی دولت محترم و حاکمیت نظام در جامعه با کمک تمامی افراد صاحب‌نظر و اندیشه ورز و مساعدت صنایع و عموم افراد جامعه خواهد بود و بدون شک با تلاش و همکاری یکایک آحاد مردم، دستیابی به این اصلاحات در سبک زندگی و تغذیه با ترویج آموزش صحیح تحقق خواهد یافت و مواد غذایی نابجا و ناسالم از زندگی مردم و سفره های خانواده ها حذف خواهند گردید.

در این زمینه و دستیابی به این اهداف، نیازمند یاری تمامی عزیزان صاحب‌نظر و افراد ارزشمند علمی جامعه خواهیم بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *